Babysim & småbarnssim

Välkommen till Hagabadets babysim och småbarnssim i Sannegården!

Hagabadet i Göteborg har arrangerat kurser i babysim sedan 1997 och vi har sett tusentals små göteborgare ta sina första simtag. På nära håll har vi följt och påverkat utvecklingen inom baby- & småbarnssim i Sverige.

Vi har kurser för barn från tre månader upp till fyra år. Genom hela verksamheten går en röd tråd av trygghet, lekfullhet och respekt. Vi arbetar på barnens villkor, att de har kul och känner sig bekväma, ligger hela tiden i fokus.

Babysim för nybörjare

I nybörjarkursen tar vi emot barn som är 3-7 månader gamla. I lugn takt vänjer vi barnet vid vattnet och går igenom grundläggande övningar. Efter hand presenteras olika övningar för balans och motorik och barnen får också bekanta sig med de första redskapen. Allt sker under lekfulla former, varken barn eller föräldrar ska känna sig tvingade att göra något de inte vill. Våra sångstunder brukar vara populära inslag. Båda föräldrarna kan delta i vattnet.

Under nybörjarkursen simmar vi en gång/vecka, 30 minuter per gång. Totalt 8 badtillfällen. I kursen ingår även ett informationstillfälle före kursstart. Tid för detta står på er kallelse.

Babysim fortsättning

För barn som har gått nybörjarkursen erbjuds fortsättningskurser. I mån av plats kan vi även ta emot barn utan tidigare vattenvana.

Under fortsättningskurserna utvecklas de övningar ni redan provat, men nya moment och redskap presenteras stegvis. Undervisningen anpassas hela tiden till barnets ålder och motoriska utveckling. Målet är att öka barnets självständighet i vattnet, men också att lära barnet respekt för vatten. Motorisk träning, balans, lek och självförtroende får vi på köpet.

Under fortsättningskurserna simmar vi en gång/vecka, 30 minuter per gång. Totalt 8 badtillfällen. I kursen ingår även ett informationstillfälle före kursstart. Tid för detta står på er kallelse.

Målsättning

Vi vill erbjuda en härlig familjeaktivitet där barn och föräldrar tillsammans får en mysig stund i bassängen.

Vattnet som element är unikt och stimulerar oss på många olika sätt. Barnen ges stor frihet och möjlighet att upptäcka vattnet. Här klarar de av rörelser som de inte gör på land. Vi använder oss av vattnet för att stimulera barnens motoriska utveckling.

Målet med vår verksamhet är att barnen ska få vattenvana och upptäcka möjligheterna och glädjen både över och under ytan. Vi vill även lära dem respekt för vatten samt ge dem grundläggande kunskaper inför kommande simundervisning.

Helene Wendt har sedan många år ansvar för Hagabadets Babysim-kursverksamhet.