Yogalärare och instruktörer

//Yogalärare och instruktörer
Yogalärare och instruktörer 2018-02-28T15:11:18+01:00

ANNIKA H SCHÖNEFELD
– Hot Power vinyasa, yin yoga

En tre-barnsmamma som hittade yogan redan för 20 år sedan då det erbjöds som lite specialträning på det lokala gymmet.

Jag fastnade för träningsformen direkt och hur man kunde utmana sig själv och sin egen kropp och bygga upp inre och visuell styrka samt få en balans i arbetslivet.

Annika har yogat så fort tillfällen funnits bl a under resor till Asien. Hon är utbildad yogainstruktör i Ashtanga, Yin samt Hot Yoga (mojo) samt Body Balance ( Les Mills )

Jag gillar kombinationen att utmana kroppen i värme med smidighets och styrkeövningar i kombination med träningsglädje och energi som också gör dig lugn, sansad och smart.

Musiken på Annikas klasser är noga utvald för att ge rätt sinnesstämning, djup, kraft, styrka och återhämtning.


ELIN FAHLGREN
– Yoga

Som yogalärare, osteopat och coach brinner jag för hälsa och välmående på alla plan. Yoga för mig handlar mycket om att landa och vara här och nu, både med kroppen, sinnet och själen.

En av mina styrkor är att förmedla teknik och sköna detaljer för att hitta djupare in i dig själv på mattan och skapa styrka, inifrån. Jag undervisar både yang (hatha) och yin yoga och inspireras av olika yogaformer och lärare, livets kontraster, funktionell träning, vetenskapliga råd & rön och hjärtats guidning.

Yogan är ett mångfacetterat verktyg, både på mattan och i det vardagliga livet och jag fyller kontinuerligt på med kunskap, både som yogalärare och osteopat för att utvecklas och inspireras, och förhoppningsvis inspirera just dig, där du är just nu.


 

EMMA JOHANSSON
– Hatha, Vinyasa, Yin och Restorative yoga

När jag först kom i kontakt med yogan så tyckte jag att det var närvaro utan några murar. På något sätt så var det nyfikenheten och lusten att se var det kom ifrån som fick mig att stannar kvar, och nu vill jag inte vara utan det. Jag har alltid älskat att använda kroppen, och samtidigt  haft en dragning till mystiken och det spirituella. Vad finns när vi stannar upp och tillåter? Detta är yoga för mig, och det fina är att vi alla bär svaret inom våra egna kroppar.

Med grundutbildning i Hatha från Göteborg och vidare till Costa Risa så har jag praktiserat yoga runt om i världen och undervisar i Hatha, Vinyasa, Yin och Restorative yoga.

 


 

FANNIE RUNNERBERGER
– Vinyasa, Hot lugn vinyasa, Yoga för nybörjare, Hot Yin

Yogan ger mig möjlighet att förändras och att utvecklas. Jag minns den känslan från mitt första möte med yogan; jag ville förändra något i mitt liv. Jag ville stärka mig, fysiskt & mentalt, men jag visste inte hur. Passet gav mig frihet och lugn, en fantastisk känsla, och det kändes som att hitta något jag saknat men inte visste om att jag behövde. Med grund i vinyasayogan har jag sedan dess inspirerats av fantastiska yogainstruktörer världen över och har mångårig erfarenhet av att instruera olika yogaformer på träningsanläggningar och företag.

Mina pass innehåller spännande flöden, inslag av mindfulness & lugna återhämtningar. Kom gärna nyfiken, bli inspirerad, ut från passet går du mer närvarande, lätt, balanserad och stärkt fysiskt och mentalt. Mitt mål är att inspirera dig, när du gör ett val – förändrar du din framtid. Utvecklas gör vi tillsammans, välkommen!

Jag är också utbildad fotograf och driver sidan yogafoto.se. På fritiden tränar jag gärna acro/partneryoga.


HANNELE TORKKO
– Instruktör och yogalärare

Hanneles presentation kommer inom kort.


 

KARIN BRATTBERG
– Yoga

Min intention är att skapa en trygg känsla i salen oavsett om vi flödar i vinyasa, hatha eller låter musklerna få vila i en yin. Med hjälp av tydlighet, teknik, andetag och kroppskännedom få mina elever att hitta styrka, lugn och energi.

På mina klasser spelas allt från lugna klassiska toner till moderna beats. Vi utforskar även vår egen röst och skapar vibrationer med chanst. I salen finns jag för eleverna, med hjälp av röst och händer guidar jag var och en.

Jag är utbildad genom yogayama, 200 h Hatha grundutbildning som jag just nu bygger på med 500 h och Yin yoga med Sofie Ringsten. Jag är även mentor för yogayamas yogalärarutbildning här i Göteborg. Att ta sig an alla med ”a beginners mind” och alltid törsta efter mer kunskap och inspiration är min inställning till livet som yogalärare.


MARIA MÖCKBORN
– Yoga, Pilates, MRL, Muskel, Intervall

Jag kom i kontakt med yogan för snart 20 år sedan. Blev så nyfiken på möjligheterna yogan ger och utmaningarna till kropp och själ. Har genom åren inspirerats av olika lärare och former av yoga som idag återspeglas i mina klasser.Yogan har en plats i min vardag, i mitt liv. För mig är yoga ödmjukhet,lekfullhet och hjärtlighet.

Är Stott utbildad i Pilates och den kunskapen om kroppens funktioner formar mina klasser även i andra kategorier. Jag är övertygad om att träningsglädje är en av våra sanna glädjekällor.

Jag vill att du ska känna dig nyfiken och varmt välkommen till mina pass oavsett vilken dagsform eller erfarenhet du har. Tillsammans skapar vi glädjen och kraften att känna och göra det lilla extra. – Att du lämnar klassen med att känna att du gjort ditt bästa och att du vill göra det igen…


 

MARTINA JAKOBSSON
– Varm Vinyasa / Hatha

Jag har utövat yoga i ca 15 år, och jag började när jag bodde i Australien. Sedan dess har jag mött många inspirerande lärare på min väg, vilket har fördjupat min utövning.

Min lärarutbildning i ”Anusarayoga” gjorde jag för Anja Bergh på ”Yogabuddhi” 2010. Jag har sedan dess haft klasser på YogaTreats på Kastellgatan som jag även var delägare av 2011-2013 samt på olika företag och på Brännö där jag bor. Jag jobbar även som konstnär och cirkuslärare.


 

NINA WESTERBERG

Mitt första möte med yogan var på 80 talet då hela min familj yogade och mediterade. Vi gick på trancendental meditation, samma som Beatles utövade, berättar Nina.

Mitt nästa möte var 2000 då jag blev anställd på Hagabadet och jag tränade Hatha med Josef Adabi. Sen dess har yogan varit min ständiga vän och jag började undervisa 2002.

Kontinuerligt genom åren har jag utbildat mig och utvecklat min yoga för att utveckla min roll som lärare. Andra beskriver mig som en lugn och pedagogisk yogalärare. Jag använder mig av flera yogastilar och blandar statiska positioner med flöden/flow.

Mina klasser är mjuka och inkännande men kan även vara tuffa fysiskt. Jag försöker alltid känna in mina elevers nivå och erfarenhet och anpassar klasserna efter det. Fysisk och mental närvaro i ställningarna är det viktigaste och mitt mål är att man går ifrån mina klasser med en lugn och positiv känsla inombords.


PIA RIGDAHL

Jag blev motvilligt meddragen på en yogaklass för snart 15 år sedan men upptäckte mycket snart hur välgörande det var för min kropp att yoga – värk och stelhet försvann förvånansvärt snabbt! Efter ytterligare lite mer yoga märkte jag förändringar i mitt sinne och hur jag hanterade vardagen och jag var fast.

Jag har en lång och bred erfarenhet av att instruera yoga på yogastudios, träningsställen, PT yoga och på företag, och fokuserar på en hälsosam yoga där både kropp och sinne får vara med.

Jag vill att du som medlem ska känna dig välkommen, sedd, bekväm, utmanad, nöjd, upplyft, glad och stärkt.


SARA CARLBERG
– Virya yoga

Nyfikenhet för rörelse och kroppsmedvetenhet står i fokus på Saras klasser där funktion alltid går före form. Under klasserna går hon igenom hela kroppen och strävar mot en balans mellan rörlighet och styrka för långsiktig hälsa.

Sara är lärare i Virya Yoga och har gått certifiering och påbyggnadsutbildningar med bland andra Josephine Selander, Sara Ström, Robin Tåg och Megan Davies på Nordiska Yogainstitutet. Hon har en bakgrund inom dans och parakrobatik och har yogat sen tidiga tonåren. Dagtid studerar hon till fysioterapeut på Sahlgrenska Akademien.


ULRIKA STRÖMBLAD
– Instruktör och yogalärare

Ulrika har instruerat olika träningsformer sedan 90-talet. – Jag började yoga för att balansera kondition och styrketräning och insåg att yogan gav en helhetssyn som annan träning saknat. Mitt motto har alltid varit: ”En sund själ i en sund kropp” och genom yogan får jag ständigt lära nytt.

Ulrika är utbildad lärare och har arbetat som guide. I sina yogaklasser förenar hon  sina kunskaper till en resa i dig själv.