Yogalärare och instruktörer

//Yogalärare och instruktörer
Yogalärare och instruktörer 2017-07-15T11:26:50+02:00

 

 

MARTINA JAKOBSSON
– Varm Vinyasa / Hatha

Jag har utövat yoga i ca 15 år, och jag började när jag bodde i Australien. Sedan dess har jag mött många inspirerande lärare på min väg, vilket har fördjupat min utövning.

Min lärarutbildning i ”Anusarayoga” gjorde jag för Anja Bergh på ”Yogabuddhi” 2010. Jag har sedan dess haft klasser på YogaTreats på Kastellgatan som jag även var delägare av 2011-2013 samt på olika företag och på Brännö där jag bor. Jag jobbar även som konstnär och cirkuslärare.


DANIEL JARVID
– Yoga

Sedan 2003 har jag jobbat med en mängd olika gruppträningsformer och på just Hagabadet sedan 2006. År 2008 tog jag steget och vidareutbildade mig till personlig tränare och nästa utmaning blev sedan osteopatutbildning 2010-2014. 2016 slutförde jag också min femåriga yogautbildning i YogaMonksskolan här i Göteborg.

Jag är lite av en perfektionist/nörd när det gäller teknik och anser att en god hållning är en förutsättning för bra träningsteknik. Därmed vill jag få ordning på hållningen innan man får ge sig på tunga vikter.


ERIKA ERLANDO
– Yoga

Yoga är så mycket mer än den tiden vi spenderar på mattan. Jag erbjuder en plats för dig att expandera din praktik genom gemenskap, praktik, kost och studier.

Trots att min första solhälsning var vid 10 års ålder är min tid som yogi kort. För mig har det ingen betydelse. Jag praktiserar helhjärtat 24 h per dag och lever som jag lär. Genom att vara i här och nu i alla situationer samt se alla möten som en plats för yoga kan jag föra min kunskap vidare.

Sedan 2015 är jag licensierad Yoga Alliance – Hatha Yoga.

Jag ansvarar även för Hagabadets PureDetox med menyn, tillverkning och föreläsningar. En ren kost, kärlek till sig själv och omvärlden samt ett rent samvete är en stor del av en yogisk praktik.


TOVE KRISTIANSSON
– Hot Vinyasa Yoga, Yoga för nybörjare och Yin yoga

Under mina år med yoga har jag hunnit utöva många olika yogastilar: ashtanga, iyengar, bikram, kundalini, vinyasa flow, yin och klassisk hatha yoga, tantra och meditation. Min yogalärarutbildning, Yoga Alliance-certifierad, gick jag vid Swara Yoga school i Portugal. Jag har undervisat yoga i en vinyasa flow studio i Sydafrika och på företag och skolor i Sverige.

Efter ett yogapass med mig kommer man känna sig mer balanserad, harmonisk och hel, närmare sig själv, sitt inre. Om man kommer till min klass lite trött och deppig får man ett lyft med mer energi och lätthet. Kommer man dit stressad och uppvarvad, lämnar man klassen mer samlad, med lugnare kropp och sinne. Med tiden hoppas jag också att du får den guidning i livet du behöver och som yogan kan ge. Vad yogan kan ge är upp till var och en att utforska! Välkommen till mina klasser och yogans värld.


MARIA MÖCKBORN
– Yoga, Pilates, MRL, Muskel, Intervall

Jag kom i kontakt med yogan för snart 20 år sedan. Blev så nyfiken på möjligheterna yogan ger och utmaningarna till kropp och själ. Har genom åren inspirerats av olika lärare och former av yoga som idag återspeglas i mina klasser.Yogan har en plats i min vardag, i mitt liv. För mig är yoga ödmjukhet,lekfullhet och hjärtlighet.

Är Stott utbildad i Pilates och den kunskapen om kroppens funktioner formar mina klasser även i andra kategorier. Jag är övertygad om att träningsglädje är en av våra sanna glädjekällor.

Jag vill att du ska känna dig nyfiken och varmt välkommen till mina pass oavsett vilken dagsform eller erfarenhet du har. Tillsammans skapar vi glädjen och kraften att känna och göra det lilla extra. – Att du lämnar klassen med att känna att du gjort ditt bästa och att du vill göra det igen…


PIA RIGDAHL

Jag blev motvilligt meddragen på en yogaklass för snart 15 år sedan men upptäckte mycket snart hur välgörande det var för min kropp att yoga – värk och stelhet försvann förvånansvärt snabbt! Efter ytterligare lite mer yoga märkte jag förändringar i mitt sinne och hur jag hanterade vardagen och jag var fast.

Jag har en lång och bred erfarenhet av att instruera yoga på yogastudios, träningsställen, PT yoga och på företag, och fokuserar på en hälsosam yoga där både kropp och sinne får vara med.

Jag vill att du som medlem ska känna dig välkommen, sedd, bekväm, utmanad, nöjd, upplyft, glad och stärkt.


FANNIE RUNNERBERGER
– Vinyasa, Hot lugn vinyasa, Yoga för nybörjare, Hot Yin

Yogan ger mig möjlighet att förändras och att utvecklas. Jag minns den känslan från mitt första möte med yogan; jag ville förändra något i mitt liv. Jag ville stärka mig, fysiskt & mentalt, men jag visste inte hur. Passet gav mig frihet och lugn, en fantastisk känsla, och det kändes som att hitta något jag saknat men inte visste om att jag behövde. Med grund i vinyasayogan har jag sedan dess inspirerats av fantastiska yogainstruktörer världen över och har mångårig erfarenhet av att instruera olika yogaformer på träningsanläggningar och företag.

Mina pass innehåller spännande flöden, inslag av mindfulness & lugna återhämtningar. Kom gärna nyfiken, bli inspirerad, ut från passet går du mer närvarande, lätt, balanserad och stärkt fysiskt och mentalt. Mitt mål är att inspirera dig, när du gör ett val – förändrar du din framtid. Utvecklas gör vi tillsammans, välkommen!

Jag är också utbildad fotograf och driver sidan yogafoto.se. På fritiden tränar jag gärna acro/partneryoga.


ANNIKA H SCHÖNEFELD
– Hot Power vinyasa, yin yoga

En tre-barnsmamma som hittade yogan redan för 20 år sedan då det erbjöds som lite specialträning på det lokala gymmet.

Jag fastnade för träningsformen direkt och hur man kunde utmana sig själv och sin egen kropp och bygga upp inre och visuell styrka samt få en balans i arbetslivet.

Annika har yogat så fort tillfällen funnits bl a under resor till Asien. Hon är utbildad yogainstruktör i Ashtanga, Yin samt Hot Yoga (mojo) samt Body Balance ( Les Mills )

Jag gillar kombinationen att utmana kroppen i värme med smidighets och styrkeövningar i kombination med träningsglädje och energi som också gör dig lugn, sansad och smart.

Musiken på Annikas klasser är noga utvald för att ge rätt sinnesstämning, djup, kraft, styrka och återhämtning.


NINA WESTERBERG

Mitt första möte med yogan var på 80 talet då hela min familj yogade och mediterade. Vi gick på trancendental meditation, samma som Beatles utövade, berättar Nina.

Mitt nästa möte var 2000 då jag blev anställd på Hagabadet och jag tränade Hatha med Josef Adabi. Sen dess har yogan varit min ständiga vän och jag började undervisa 2002.

Kontinuerligt genom åren har jag utbildat mig och utvecklat min yoga för att utveckla min roll som lärare. Andra beskriver mig som en lugn och pedagogisk yogalärare. Jag använder mig av flera yogastilar och blandar statiska positioner med flöden/flow.

Mina klasser är mjuka och inkännande men kan även vara tuffa fysiskt. Jag försöker alltid känna in mina elevers nivå och erfarenhet och anpassar klasserna efter det. Fysisk och mental närvaro i ställningarna är det viktigaste och mitt mål är att man går ifrån mina klasser med en lugn och positiv känsla inombords.


KARIN BRATTBERG
– Yoga

Min intention är att skapa en trygg känsla i salen oavsett om vi flödar i vinyasa, hatha eller låter musklerna få vila i en yin. Med hjälp av tydlighet, teknik, andetag och kroppskännedom få mina elever att hitta styrka, lugn och energi.

På mina klasser spelas allt från lugna klassiska toner till moderna beats. Vi utforskar även vår egen röst och skapar vibrationer med chanst. I salen finns jag för eleverna, med hjälp av röst och händer guidar jag var och en.

Jag är utbildad genom yogayama, 200 h Hatha grundutbildning som jag just nu bygger på med 500 h och Yin yoga med Sofie Ringsten. Jag är även mentor för yogayamas yogalärarutbildning här i Göteborg. Att ta sig an alla med ”a beginners mind” och alltid törsta efter mer kunskap och inspiration är min inställning till livet som yogalärare.


ELIN FAHLGREN
– Yoga

Som yogalärare, osteopat och coach brinner jag för hälsa och välmående på alla plan. Yoga för mig handlar mycket om att landa och vara här och nu, både med kroppen, sinnet och själen.

En av mina styrkor är att förmedla teknik och sköna detaljer för att hitta djupare in i dig själv på mattan och skapa styrka, inifrån. Jag undervisar både yang (hatha) och yin yoga och inspireras av olika yogaformer och lärare, livets kontraster, funktionell träning, vetenskapliga råd & rön och hjärtats guidning.

Yogan är ett mångfacetterat verktyg, både på mattan och i det vardagliga livet och jag fyller kontinuerligt på med kunskap, både som yogalärare och osteopat för att utvecklas och inspireras, och förhoppningsvis inspirera just dig, där du är just nu.


ULRIKA STRÖMBLAD
– Instruktör och yogalärare

Ulrika har instruerat olika träningsformer sedan 90-talet. – Jag började yoga för att balansera kondition och styrketräning och insåg att yogan gav en helhetssyn som annan träning saknat. Mitt motto har alltid varit: ”En sund själ i en sund kropp” och genom yogan får jag ständigt lära nytt.

Ulrika är utbildad lärare och har arbetat som guide. I sina yogaklasser förenar hon  sina kunskaper till en resa i dig själv.


HANNELE TORKKO
– Instruktör och yogalärare

Hanneles presentation kommer inom kort.


LENA PERNERVIK
– MRL (Mage, rumpa lår) Pilates och muskelpass

Jag har jobbat med både unga och äldre, i gruppform och individuellt i många år. Jag har instruerat i de flesta träningsformer och det gör att jag har en stor rörelsebank inom mig. Den erfarenheten ger mig det utrymmet som jag gillar allra bäst – att forma klasser och träning utifrån gruppen och känslan just där och då. Jag gillar att vara fri i formen och kreativ.

Jag är utbildad för S.A.F.E i flera träningsformer bl a step och aerobic. Les mills inom flera former. Jag har 5 steg i pilates. Funktionell styrka via Aerobic weekend och Eleiko samt utbildning i näringslära. Dessutom är jag massageterapeut. Just nu utövar jag en hel del yoga och under 2016 kommer jag utbilda mig i det. Det kommer du säker märka på mina övriga klasser också.

Lena är även kursledare på vår Kom i form-kurs för seniorer.


SUSANNE FRÖSTRUP
– Instruktör MRL och BodyCircle

Jag tycker om allt som ger mig bra energier och älskar att få ge mina motionärer något extra i mina klasser som är Mage Rumpa Lår (MRL) och BodyCircle, där rörelser och musik är mina viktigaste verktyg.


EVA PERSSON
– Instruktör Pure Spinn, MRL och HIIT

Utbildad Schwinncykel, Activio, Les Mills Bodypump, Cardio Walking och Senior instructor.

Jag tycker om att vara bland nära o kära, promenera i naturen, resa och se teater och film. Naturligtvis älskar jag att dela med mig av den glädje jag ger och den feedback jag får i träningssalen. Det smittar av sig i övriga livet.


HANS KULLBERG
– Groove

Hans är diplomerad gruppträningsinstruktör hos Friskis och svettis och diplomerad grooveinstruktör hos Misty Tripoy (grundare av konceptet Groove). På Sannegården instruerar och inspirerar Hans i Groove. Groove är ett unikt sätt att uppleva dans tillsammans i grupp. Det är mycket enkelt, en rörelse i taget som alla gör samtidigt men var och en på sitt sätt.